Loading... Loading...

Design-Build. Architecture. Interiors. Landscape

THE RADICAL MAKEOVER HOUSE

Multi-Dwelling Residential Unit

A single-storey residence in a nondescript town north of Bangalore had to be expanded to include 2 additional floors of residences for the purpose of renting out. During construction, the astonishing views of the rain tree canopies from the top floor inspired the construction of an additional floor to be used as a pied-à-terre for the family.

Building on a load bearing structure posed considerable challenges requiring the plan to follow the basic outline of the existing ground floor structure.

In keeping with the context of the small town dotted with mostly modest, low-cost housing, the façade employs inexpensive materials like perforated clay blocks. However, its application as panels running the full length from floor to ceiling and framed within an aluminium grid, gives the building a contemporary edge, bringing the 1999-built home convincingly into the 21st century.

Click on the icons below to see publications where the building has been featured:

DETAILS

AREA

2700 Sq. Ft.

YEAR

2018

SCOPE

Design Build